Veliko interesovanje na predstavljanju Husrefa Musemića /FOTO/

Veliko interesovanje na predstavljanju Husrefa Musemića /FOTO/

0 291
AMUSEMIC1

Veliki broj novinara prisustvovao je danas predstavljanju Husrefa Musemića, novog šefa struke Crveno – crnih. Iskusni bh. stručnjak nije krio zadovoljstvo što će nakon jednogodišnje pauze u poslu sa klupe predvoditi našu ekipu.

“Drago mi je da sam ovdje i imam veliku želju da nešto napravim sa ovom ekipom. Iskreno se nadam da ću svoje iskustvo i znanje prenijeti ovdje. Došao sam da izborimo opstanak i ne bih želio da se Sloboda ikada više nađe u situaciji u kakvoj je sada ili onoj u kakvoj je bila prije par sezona.”.

Musemić gaji optimizam da će Crveno – crni uspjeti izboriti opstanak u društvu najboljih:

“Imamo dobar raspored i uz dobre pripreme ne vidim problema da ćemo osigurati opstanak. U sportu, posebno fudbalu, sve je moguće, no vjerujem da ćemo iskoristiti povoljan raspored i izaći iz opasne zone. Problem Slobode je sredina terena i tu ćemo vidjeti da se što bolje pojačamo. Naravno, u svakoj liniji ekipe trebaće nam pojačanja.”.

Azmir Husić, predsjednik Kluba sretan je što se na klupi našeg tima našlo veliko bh. trenersko ime:

“Musemić je odličan trener i drago nam je da ćemo sarađivati s njim. Nadam se da će u našem klubu ostati što duđe vremena i da će ovo biti početak stvaranja nečega što svi priželjkujemo – evropske Slobode u 2017. godini!”.

Predsjednik Husić najavio je nastavak pregovora sa Muhamedom Konjićem koga bi želio vidjeti na poziciji sportskog direktora Kluba, te je novinarima otkrio da će i u budućnosti Sabahudin Saša Vugdalić biti direktor Kluba.

“Vugdalić je poslije mene sigurno učinio najviše posla oko Slobode. Ima ogromno iskustvo i znanje i ni u jednom momentu ne razmišljam da nas napusti”, kazao je Husić.

Vremena je sve manje, no u Klubu je već razrađen plan priprema. Ekipa će se u Tuzli pripremati narednih sedam – osam dana nakon čega slijedi odlazak u Međugorje. Tamo bi trebali ostati osam dana, te nastaviti trenažni proces u Tuzli, a poslije četiri – pet dana u planu je novi odlazak van grada.

 


AMUSEMIC1

 

 

AMUSEMIC2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: RTV Slon/FK Sloboda

 

 

NEMA KOMENTARA

Kometariši