Braća iz Kalesije vrijeđala policajce i udarala nogama u službeni automobil

Braća iz Kalesije vrijeđala policajce i udarala nogama u službeni automobil

0 492

Općinski sud u Kalesiji odredio je mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetjednogodišnjeg Mirsada Mujkića i dvadesetdevetogodišnjeg Seidina Mujkića s područja Kalesije, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

 

 

Postoji osnovana sumnja da su braća Mujkić u večernjim satima 19. januara 2015. godine u mjestu Prnjavor kod Kalesije nasrnuli na automobil policijske patrole PU Kalesija udarajući jako nogama u prednji i zadnji dio automobila pri čemu su oštetili patrolno vozilo. Također, vrijeđali su i prijetili policajcima u automobilu   i pokušavali ih izvući iz vozila i napasti ih.

Događaju je prethodio operativni rad policajaca iz Kalesije na terenu, koji su od Centra javne bezbjednosti Zvornik obaviješteni da su  Mujkići osumnjičeni za krađu pluga u mjestu Križevići na području Zvornika.

Prilikom operativnog rada policije  na terenu, u cilju pronalaska ovih osoba i predmeta krađe, Mujkići su napali na vozilo i dva policajca koji su se nalazili u njemu.

Pripadnci PU Kalesija su nakon toga osumnjičene lišili slobode, a po sudskoj naredbi su izvršili pretres njihove porodične kuće gdje je pronađen ukradeni plug.

Nakon prijema izvještaja o počinjenom krivičnom djelu od PU Kalesija, postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, navodi se iz Kantonalnog tužilaštva.

 

NEMA KOMENTARA

Kometariši